söndag 15 april 2012

Äntligen golv+!!!

En veckas semester och lite målmedvetenhet och så blev golvet i stora rummet äntligen klart! Vi fick dessutom tapetserat färdigt rummet.

Vi reglade upp med 70x45 mm reglar ovanpå blindbotten och isolerade med linfiberisolering. Vi har ju fortfarande för hög fukthalt under blindbotten och linisolering kan hantera fuktvandring. Ovanpå detta lade vi golvet, som har varit staplat i änden av rummet i ett par år. Det innebär att de översta brädorna tyvärr har hunnit bli solgulnade.

Vi skruvade golvet minimalt för att det skall kunna röra sig - hoppas vi. Någon kap-/gersåg varken hyrde eller köpte vi, utan gubben lovade att såga rakt för hand. Det var ju han som inte ville ha maskinsåg... Han höll vad han lovade och jag är mycket nöjd!

Så här ser det ut nu:


Jag såpskurade golvet på kvällen och dagen efter nästan lyste golvbrädorna. Jag lade jag ut trasmattor och satte in en stol och sedan satt jag och njöt av utsikten:


Efterhand skall såpskurning med linoljesåpa förhoppningsvis bleka de mörknade brädorna, så att hela golvet får samma färg.

1 kommentar: