tisdag 7 augusti 2012

Semester, slut!

Semester ett par veckor på landet – hinner man göra stordåd då? Njae, det blev som det brukar, mer landskapsarbete än renoveringsarbete. Det är så skönt att få jobba ute!

Rishägnet blev upprättat och kompletteringsfyllt. Gubben gjorde också ett dike med brunnen hästgödsel framför det, så nu skall vi väl snart kunna plantera något vettigt, så att hägnet inte står så naket. Köksträdgården artar sig fint och vi kommer att göra ytterligare ett land till nästa år. Lök och bladselleri växer jättebra. Kål växer också bra, men förvånansvärt nog lite sämre än i trädgården i stan. Kål vill kanske ha lite mer lera?


Det stora rycket var röjningen av trekanten bredvid garaget. Den extra parkeringsplatsen flyttas nu från nedre delen upp till den övre delen, där det är riktigt torrt och resten skall huvudsakligen planteras med fruktträd och bärbuskar. Förhoppningsvis skall det funka även med rabarber.

Gubben är igång med att bygga stenmur igen. Den skall hålla jorden i planteringen på plats och avgränsa gången till den del av trädgården som ligger bakom garaget. Han har rutin på att baxa bumlingar:


Inomhus har det mest blivit röjning och iordningställande. Det började med att vi behövde få plats att måla listerna till stora rummet, så vi röjde garaget. Sedan röjde undertecknad köket så att vi efterhand kan börja jobba med väggar och golv där. För att vi skulle kunna hitta verktyg mm när vi behöver det, blev det sedan ytterligare en insats i garaget och en i den lilla källarverkstan. Pust!

Strömbrytaren i det tidigare förrådssovrummet blev fixad, inför besök av gammal dam med stort behov av ljus, och foder satta i båda sovrummen. Det hade tidigare ägare på sin tid inte lyckats få gjort. Nya huset behöver en liten ansiktslyftning generellt, men det får vänta tills vi är rimligt klara med gamla huset.

Slutligen påbörjade jag arbetet med att sätta foder kring dörren till stora rummet i det gamla huset. Väggen är ju tjock, eftersom det är ett timmerhus och har blivit ytterligare lite tjockare med renoveringsgipset, som vi slutligen bestämde oss för att använda. Lerklining är, som jag sagt tidigare, inte ett alternativ för oss, vi vill kunna skruva och spika i väggarna. Det behövdes en del lister för att jämna ut nivåskillnaden och för att kompensera för att själva fodret är något smalare än det som satt där tidigare.

Bilder av detta kommer senare...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar