fredag 8 juli 2011

Pelle

Nu har Pelle varit hos oss i 1,5 månad. Vi är verkligen glada för att vi har vår lille vän!

Under den här tiden har han vant sig vid att bo på två ställen; både huset och landet. Han föredrar helt klart landet. Man kan riktigt se hur katten myser och trivs där. Så är det ju också lugnare på landet. Ingen gata utanför där bilarna gasar för att komma uppför backen, eller för att dra "nytta" av lutningen nedför backen. På landet kommer en traktor då och då, men Pelle har förstått att de inte är så farliga att man måste springa och gömma sig. Han tar det lugnt.

Han har också börjat utforska trädgården vid huset på egen hand, men kommer rusande när man kallar - så till den milda grad att man blir orolig för hans stackars hjärta! Pelle vill vara i närheten av oss hela tiden, även om han numera tar lite promenader på egen hand. Han kommer när vi kallar och han håller oss sällskap om vi gör intressanta saker - t o m om vi för tillfället använder motorsågen!

En annan trevlig egenskap är att han är kärvänlig och tillgiven även om han just har fått mat! Vår förra katt Måns, som också var en väldigt trevlig katt, var kärvänlig när han ville ha mat, men ganska fjär när han var mätt...

Pelle vill ha en kelstund varje kväll när vi har lagt oss och varje morgon när vi har vaknat. Då lägger han sig på bröstet och vill ha så mycket kel att man blir trött i armarna! Han "snuttar" också då och då, på knogarna, så han blev nog tagen från sin mamma lite väl tidigt.

Mysigare katt har vi aldrig förr haft!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar