lördag 13 april 2013

Katten är i onåd!

Idag, när vi städade inför kvällens familjemiddag, så kände vi en konstig - klart obehaglig - lukt från kylskåpet. Inte i kylskåpet, men någonstans från det. Vi kom fram till att det var helt nödvändigt att dra fram det ur dess nisch och kolla vad som orsakade lukten. En full kylskåp/frys-kombo väger mycket, så det var inte lätt! Vi väntade oss en död mus. Antagligen är musen död, men det var inte den som luktade. Istället kunde vi konstatera att musen hade bott bakom kylskåpet en längre tid och där hade den haft både sovrum och toalett...

Det här var sovrummet:


Toaletten var så vidrig, så den vill jag inte visa bild på! Förutom på golvet, så hade den också haft toalett i den behållare där kylskåpets avfrostningsvatten landar. Där är fuktigt. Fukt, värme, kiss och bajs - jag tror inte jag behöver säga mer för att det skall vara möjligt att föreställa sig hur illa det luktade! Frågan är varför vi inte hade märkt det tidigare, men man kände egentligen bara lukten när man stod på stege framför kylskåpet - och när kylskåpet var framdraget naturligtvis.

Man får väl inse att en katt inte har så stor hjärna. Å andra sidan kunde han väl ta livet av sina byten istället för att tappa bort dem i huset!!! Det är inte precis första gången det har hänt.

Familjemiddagen var som vanligt mycket trevlig, med väldigt många hejdlösa skämt och mycket skratt!


1 kommentar:

  1. Ha ha! Min katt gör precis samma sak! Han tar in levande möss och sen "tappar" han dem och låter dem bo bakom kylskåpet. DESSUTOM lever mössen på hans torrfader som står i en skål så lägligt alldeles invid kylskåpet. Kan man reklammera en katt? ; )

    SvaraRadera