lördag 30 april 2011

Hygienrummet

Här är en bild av vårt lilla hygienrum.

Under vv-beredaren finns en balja med avlopp. Den är istället för golvbrunn som man egentligen skall ha i det rum där man har en vv-beredare. Nu kommer vi ju inte att ha det här arrangemanget längre än tills vi har byggt till huset med en badrumsdel, så det får vara lite provisoriskt. Det bör fungera om beredaren börjar läcka, men är kanske en tveksam lösning om den skulle spricka hastigt.

Förutom varmvatten, så fixade jag även ett separerande dass med hink och komposterbar påse till vårt lilla hygienrum. Jag gillar inte att förvara bumelum inomhus, och bumelum i kombination med bimelim genererar en förskräcklig lukt. Vi hoppas att det här dasset kommer att fungera bättre än den halvmoderna variant som stod här tidigare. Det skulle vara en mulltoa, men vi tyckte inte den fungerade alls. Bimelim rann rakt igenom och ner i tråget och så fick man vandra genom huset med en ammoniaklösning som skulle tömmas i latrinkomposten. Mums - inte alls!

Det fattas ventilationsrör och fläkt och en pall framför dasset. Hela rummet behöver piffas upp, men vi vet inte ännu vilken färg, tapet etc. vi vill ha, så än så länge har jag bara målat vitt bakom vv-beredaren.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar